30 personen dienst, jeugdwerk en Bidstond voor gewas en arbeid

Het moderamen heeft zich afgelopen maandag gebogen over de dertig personen dienst. Het moderamen van de generale synode van de Protestantse kerk Nederland heeft aangegeven het binnen de basisregels van de overheid verantwoord te vinden om het kerkelijk leven weer iets meer ruimte te willen geven en de plaatselijke kerken in overweging te geven om maximaal 30 personen toe te staan bij de zondagse viering.

Het moderamen van de Brinkstraatkerk heeft besloten om hierin niet mee te gaan met de volgende motieven:

• De besmettingscijfers dalen nog niet;
  • Het reproductiegetal ligt zelfs al weer boven de 1;
  • We zijn er niet gerust op dat het huidige advies stand houdt en willen zwabberbeleid voorkomen;
  • Vanuit de gedachte solidariteit met en gedragenheid vanuit de samenleving vinden wij dat op dit moment ook de kerk niet de grenzen op moet zoeken;
Tot en met Palmzondag zijn de diensten vanuit de Brinkstraatkerk online te volgen. Daarna hopen we het te kunnen verruimen naar 30 mensen of afhankelijk van de richtlijnen meer. Mits de cijfers het natuurlijk toelaten.

Jeugdwerk
Vanaf de huidige week wordt het jeugdwerk, samen met de Hervormde Gemeente Oost wel weerm opgepakt. Zoals in het middelbaar onderwijs zullen er strikte regels gelden. De eethuiscatechese, Youth Alpha, Take the lead worden weer gestart.

De ‘echte’ Kindernevendienst wordt na de Pasen, indien mogelijk, weer gestart. Over de Jeugdclubs wordt door de Jeugdraad een beslissing genomen.

Bidstond voor gewas en arbeid
De Hervormde Gemeente wijk Oost heeft tot nu toe wel de 30 personendienst gehandhaafd en voor woensdag 10 maart is de er samen met wijk Oost de bidstond voor gewas en arbeid in de Oude Kerk. Ds. Garbrich Baalbergen zal in deze dienst voorgaan. U kunt zich tot dinsdagavond 9 maart aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mocht dit niet lukken dan kunt u contact opnemen met Leo van den Berg 06-22662525

Het moderamen