17 december: Lessons and Carols

9 december 2022

Op zaterdag 17 december om 19.30 uur wordt in de Oude Kerk in Bennekom een Festival of Nine Lessons and Carols gehouden. De muziek wordt verzorgd door het CHE kamerkoor, bestaande uit (oud)studenten en (oud)medewerkers van de Christelijke Hogeschool Ede en staat onder leiding van Marleen van der Kolk. Ds. Anne Verbaan neemt de lezingen voor haar rekening. Het koor wordt begeleid door een strijkkwartet van musici uit Bennekom en omstreken, Wilmer Smilde op piano en Margret Spelt op orgel.
Een Festival of Nine Lessons and Carols is een viering die traditioneel rond Kerst plaatsvindt, van oorsprong met name in Engeland. In een dergelijke dienst wordt het verhaal van de zondeval, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte schriftlezingen, de lessons, afgewisseld met het zingen van carols, hymnen en koormuziek. De omlijstende muziek bestaat natuurlijk uit klassieke carols als ‘Once in royal David’s City’, ‘O come, all ye faithful’ en ‘Hark the Herald Angels sing’. Er klinkt muziek van o.a. Bach, Rutter, Willcocks, Vaughan Williams en Gjeilo. Uiteraard is er in de hymns alle ruimte voor samenzang.
Toegang is gratis met een collecte bij de uitgang ten behoeve van World Servants. Een groep enthousiaste jongeren uit Bennekom gaat volgend jaar naar Zambia om daar in een klein dorpje genaamd Lobi, te helpen door een aantal klaslokalen te bouwen. De collecte van de avond zal geheel ten goede komen aan dit doel.
Zaterdag 17 december 2022, Aanvang 19.30 uur (kerk open 19.00 uur), Oude Kerk, Bennekom