Deel je leven - Douwe Heida

Deel je leven 04 Douwe Heida

Inspiratie: “Deel je leven”

Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.

Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan:

Naam: Douwe Heida

Leeftijd: 67 jaar

 Lid van de Brinkstraatkerk sinds:

Mei 1955, toen ik als jochie van 4 jaar met mijn ouders in Bennekom kwam wonen aan de Brinkstraat.

 Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...

Ik ben opgegroeid in een echt gereformeerd gezin, We gingen twee keer per zondag naar de kerk (de Brinkstraatkerk). Later heb ik dit met mijn vrouw samen, vanaf 1976, voortgezet. Onze kinderen zijn er allemaal gedoopt , we voelen ons er thuis. Jammer dat onze kinderen dat anders zien.

 Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:

Dat je leeft als christen onder andere in de omgang met je medemens met de natuur, dat is soms best moeilijk want niet iedereen is je vriend.

Mijn favoriete bijbeltekst is... 

Er steekt er voor mij niet één echt bovenuit. Mij spreken de mooie psalmen en liederen aan die we samen zingen met een goede organist (Kees Dalebout was geweldig). Die blijven in je hoofd hangen en die fluit ik de eerste dagen van de week volop.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:

Dat wij ons er thuis voelen met gelijkgestemden. Het is een deel van je leven, je hebt het nodig ter ondersteuning en versterking van je geloof.

Mijn favoriete boek is:

Een boek lezen zoals mijn vrouw iedere week doet daar heb ik de rust (nog) niet voor. Als ik een favoriet mag noemen dan is dat het Alfa Romeoboek van Simon Moore. In 2700 bladzijden heeft hij de historie van alle 250 gemaakte vooroorlogse 8 cilinder Alfa ’s per chassisnummer uitgevogeld. Hier heeft hij meer dan 20 jaar aan gewerkt.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...

Sinds wij in 2016 ons bedrijf na 41 jaar hebben verkocht is ons leven erg veranderd, geen stress meer, we wonen nu in onze oude boerderij tussen de dieren en de planten en voelen het als een groot voorrecht om zo in de natuur te leven. Verder loop ik 3 à 4 keer in de week hard en fiets veel. Hobbymatig werk ik in klassieke Alfa’s, zoek ze wereldwijd en transporteer ze met mijn vrachtwagentje door heel Europa. Dan neem ik mijn hardloopschoenen ook mee.

Het mooiste plekje van Bennekom is:

Uiteraard is dat Kraats om te wonen en het bos om te lopen en te fietsen. Bennekom is zo mooi en divers.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden

Heb respect voor elkaar en laat iedereen in zijn waarde

Ik draag het (estafette)stokje over aan:

Roel Hartman

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook