Deel je leven: Sientje Beldman

Inspiratie: “Deel je leven”

Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen. Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan:

Naam: Sientje Beldman

Leeftijd: 58 jaar (19/10)

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: mei 1993.

 

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...

Ik mij daar thuis voel. Van huis uit waren wij Gereformeerd (Rijssen en Enter) en zijn dat gebleven. Elders merkten wij de 'aansluiting' niet. Daarom hebben wij, voorafgaande aan onze verhuizing naar Bennekom, eerst de Brinkstraatkerk 'geproefd' voordat wij het definitieve besluit hebben genomen om daadwerkelijk naar Bennekom te verhuizen. Maar.........het christelijk geloof gaat veel verder dan de muren van de Brinkstraatkerk.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:

Dat God ons zó lief heeft gehad dat Hij zijn enig geboren zoon voor ons heeft gegeven, waardoor wij nu in 'genade tijd' mogen leven.

Mijn favoriete bijbeltekst is... 

1 Korinthe 13 : 12 en 13

12: Nu kijken we nog in een wazige spiegel, maar straks staan we oog in oog. Nu is mijn kennen nog beperkt, maar straks zal ik volledig kennen, zoals ik zelf gekend ben.

13 Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:

Een plek om te bezinnen, Hem te aanbidden, te loven en te prijzen.

Mijn favoriete boek is:

Een echt favoriet boek heb ik niet; wel lees ik graag kortere verhalen en gedichten, ondermeer in tijdschriften als de Elisabeth en Libelle.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...

Zingen 🎶 

In mijn koor Oriolus en in de kerk. In deze Corona tijd staat de koorzang helaas op een laag pitje. 

In de auto staat de radio afgestemd op Groot Nieuws Radio en luister ik graag naar eigentijdse liederen waarin woorden doorklinken van Gods liefde en genade, hoop, moed en trouw. Bijvoorbeeld het prachtige lied: 'Hoor jij de vogels nog fluiten' van Christian Verwoerd. In dit lied klinkt door dat het in moeilijke tijden toch mogelijk is, wanneer je alles in Zijn handen legt, je van binnen wordt verblijdt en Zijn schoonheid kan zien! Daarnaast fiets en wandel ik graag en 

is haken, vooral in vakanties, een favoriete bezigheid.

Het mooiste plekje van Bennekom is:

Brinkerweg 20. Hier wonen wij met veel plezier en genieten van onze prachtige tuin, waar wij veel vogels en eekhoorntjes spotten.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:

Blijf vooral in deze Corona tijd naar elkaar omkijken! 

Ruimte voor overige opmerkingen:

Ik spreek mijn grote waardering uit voor onze beide predikanten voor de manier waarop er nu vorm wordt gegeven aan een andere manier van kerk zijn. 

Ik draag het (estafette)stokje over aan:

Tjerk Miedema.

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook