Deel je leven - Marleen van Dijk-Vonderhorst

Deel je leven 38 Marleen van DijkInspiratie: “Deel je leven”

Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen. Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Marleen van Dijk - Vonderhorst

Leeftijd:   35  jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: Mijn geboorte en mijn doop

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...

Mijn hele leven kerk ik al in de Brinkstraatkerk en het voelt vertrouwd. Veel ‘markeermomenten’ heb ik er beleefd, zowel vreugdevolle als verdrietige.
Mijn man Evert heeft zich bij de geboorte van onze oudste dochter ook overgeschreven naar onze kerk.

Het is mooi om te zien dat onze kinderen, hoe jong ze ook zijn, met plezier in de Brinkstraatkerk komen mede dankzij het jeugdwerk. Ik hoop dat zij zich ook vertrouwd gaan voelen in onze kerk.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof: Het geloof in God is het fundament van mijn leven en van waaruit ik probeer te leven.
Ik geloof dat God ons nooit alleen laat en dat Hij het begin en einde is.

Mijn favoriete bijbeltekst is onze trouwtekst psalm 139. ‘wonderlijk zoals U mij kent, het gaat mijn begrip te boven’. Ook Prediker met ‘alles heeft zijn tijd’ vind ik mooi. Teksten die al eeuwen oud zijn, maar nog steeds raken en actueel zijn. Ik houd erg van zingen en luister graag naar Groot Nieuws Radio. Bijbelteksten kunnen mij door middel van muziek nog meer aanspreken.  

Dit is wat de kerk voor mij betekent: De kerk is een rustpunt en een baken. De plek waar je mag zijn wie je bent, wat je ook met je meedraagt en hoe je je ook voelt. Het is de plek waar ik nog meer van God kan ontdekken en Hem en anderen Christenen kan ontmoeten.  

Mijn favoriete boek is: De kinderboeken van Annie M.G. Schmidt. Jip en Janneke, Floddertje en Pluk van de Petteflet vond ik als kind al erg leuk en nu lees ik ze met onze kinderen. De afgelopen maanden las ik de serie  ‘zeven zussen’.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...

Wandelen, fietsen, sporten, lezen, zingen, in de tuin bezig zijn, met het gezin op stap en afspreken met familie en vrienden.

Het mooiste plekje van Bennekom is: We genieten enorm van de ruimte in en om ons huis waar we sinds 2 jaar wonen. We fietsen en wandelen graag in de Kraats.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden: Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen bij de toenmalige C.J.V NIEK. Toen we het Kraatsgebouwtje mochten opknappen, hebben we een gedeelte van de tekst van opwekking 167 op de muur geschilderd. Deze (bekende) tekst wil ik graag meegeven.

Samen bidden, samen zoeken
Naar het plan van onze Heer.
Samen zingen en getuigen,
Samen leven tot zijn eer
.

Ik draag het (estafette)stokje over aan: mijn moeder, Lien Vonderhorst

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook