Deel je leven - John Smits

Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan:

Naam: John Smits, mijn doopnamen zijn Jan Gerrit - naar mijn opa, die ik nooit gekend heb - maar de roepnaam is John.Deeljeleven JohnSmits

Leeftijd: 57 jaar. De tijd raast voorbij.

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: 1999. Wij zijn in eind 1998 naar Bennekom gekomen en voelden ons al snel thuis in de Brinkstraatkerk.

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
Wij ons er steeds beter thuis voelen. Er is veel ruimte om over het geloof na te denken en onze kinderen voelen zich ook thuis. Wij vinden diversiteit belangrijk omdat je veel van en met elkaar kunt leren. In vrijwel alle diensten word ik wel door iets geraakt. En wat ik zelf erg belangrijk vind: de blijdschap overheerst.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Dat de liefde overwint. Dat is iets dat mij dagelijks op de been houdt. Ik probeer zoveel mogelijk met liefde te kijken naar de mensen om mijn heen of die ik ontmoet. Ook als die ontmoeting soms pijnlijk is door een onbedoeld misverstand. Ik kijk met evenveel liefde naar de natuur om ons heen.

Mijn favoriete Bijbeltekst is...
Psalm 139. Dat God er altijd is en mij altijd zal vasthouden. Ik vind het een erg ontroerende tekst.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
Een plek om tot rust te komen en geraakt te worden. Even herbronnen en samen komen. Een plek om mensen te ontmoeten.

Mijn favoriete boek is:
De eeuw van mijn vader (Geert Mak) heb ik met veel plezier gelezen. Het meest geraakt werd ik door het schitterende boekje van Martin Buber: “De weg van de mens”. Waarom? Omdat Buber op een schitterende manier je aan het denken zet en tegelijk ruimte maakt voor de (oneindige) grootsheid van God. Ik wil graag iets uit het boekje van Martin Buber citeren: “Bij zichzelf beginnen, maar niet bij zichzelf eindigen; van zichzelf uitgaan, maar niet naar zichzelf toe streven; zichzelf zijn, maar niet met zichzelf bezig zijn.”

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
Sinds vijf jaar ben ik gaan hardlopen. Heerlijk om op die manier in de natuur te zijn. Verder ben ik een enthousiast verzamelaar van fossielen. En als ik tijd over zou hebben, wil ik graag verder met tekenen. En zingen. Maar ik kan daar nog geen tijd voor vinden, helaas. En de moestuin: ook heerlijk.

Het mooiste plekje van Bennekom is:
De verborgen heideterreintjes in het Bennekomse bos, zoals bij de Fransekamp, en aan overzijde van de akker van de Dikkenbergweg. Verrassend mooie gebiedjes waar je geweest moet zijn. Het zijn mooie en spannende natuurparels.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Dat het zo ontzettend leuk is om onbekende mensen te ontmoeten. Er is nog veel te ontdekken in onze kerk. Spreek een onbekende aan!

Ik draag het stokje over aan:
Arjo Joosten

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook