Deel je Leven: Jan van Steenbergen

Jan van SteenbergenOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen. Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan:


Naam: Jan van Steenbergen

Leeftijd: 54 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds:
mijn geboorte. Ik ben in de Brinkstraatkerk gedoopt maar toen ik 11 jaar oud was, zijn wij als gezin overgegaan naar de Christelijk Gereformeerde Kerk in Bennekom. Mijn ouders voelden zich toen niet meer zo thuis in de kerk. En toen wij – samen met mijn zus - de leeftijd bereikten om naar catechisatie te gaan zijn we over gegaan. Toen ik trouwde met Ingrid ben ik weer terug gekomen naar de Brinkstraatkerk.


Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat:
mijn vrouw hier kerkte. Heel veel vrienden zijn ook lid en ik ben me steeds meer thuis gaan voelen. Vroeger ben ik ook altijd lid geweest van de jeugdvereniging NIEK. Dat betekende Niet In Eigen Kracht. Deze vereniging kwam elke vrijdagavond samen in het toenmalige gebouw De Kraats. Dus helemaal vreemd was het niet om weer terug te gaan.
Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof: Dat Jezus Christus gestorven is voor mijn tekortkomingen. We zitten nu in de tijd van Pasen en dat vind ik een geweldig mooi feest. Goede Vrijdag is zo’n belangrijke dag voor mij en natuurlijk dat Hij is opgestaan met Pasen.


Mijn favoriete bijbeltekst is...
Dat wisselt wel eens. Heel lang heb ik Psalm 121 gezegd. Maar sinds de doop van mijn kleinzoon is het Micha 6:8. Hier gaat het erom wat God vindt wat goed is voor ons als mensen. En dat is 1) niets anders dan recht te doen, 2) goedertierenheid lief te hebben en 3) ootmoedig te wandelen met uw God. Geweldig vind ik dit, als we dat als mensen allemaal eens zouden doen wat zou het er dan mooi kunnen uit zien in deze wereld.


Dit is wat de kerk voor mij betekent:
De kerk is een plek waar ik tot bezinning kan komen. Dat is belangrijk voor mij maar ook een plek om God te loven. Door de week ben ik zo druk met van alles dat ik nog wel eens tekort schiet. Goed is het ook om bekenden te zien en te spreken.


Mijn favoriete boek is:
Daar heb ik ook altijd te weinig tijd aan besteed. Ik heb altijd een eigen bedrijf gehad en toen dat minder ging kom je aan veel dingen niet meer toe. En daar behoort het lezen van een boek ook bij. Maar om enkele mooie boeken te noemen, Alister McGrath : Bruggen bouwen. Toen ik 11 jaar geleden een ernstig ongeluk heb gehad heb ik verschillende boeken gelezen van Maeve Binchy. Boeken die ik toen makkelijk kon weglezen. Het laatste boek(je) ging over Nederlanders die Buchenwald zijn geweest, We zijn pas in Erfurt geweest en hebben toen Buchenwald bezocht. Dat maakt toch wel veel indruk.


In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
Ik houd erg van sport; met name voetballen. Maar ik houd van veel sporten, dan kun je denken aan volleyballen, tennissen, tafeltennissen, hardlopen. Ook sport kijken vind erg leuk. Tegenwoordig ben ik graag bezig met hardlopen. Ook een plek om even overal over na te denken en ook een tijd om helemaal je hoofd leeg te maken.


Het mooiste plekje van Bennekom is:
Ik ben geboren in de Kraats en woon nog geen jaar in het dorp Bennekom. Ik vind de ruimte bij de Grift het allermooiste. Het liefst loop in ook langs de Grift. Geweldig is het daar.


Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
We zijn een kerk waar heel veel verschillende meningen zijn. Dat kan wel eens lastig zijn maar aan de andere kant ook heel mooi. Ik vind het belangrijk dat we naar elkaar kunnen luisteren en elkaar ook in zijn/haar waarden laten.

Ik draag het (estafette)stokje over aan:
Erik van Beek

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief
Voornaam

Ongeldige invoer

Achternaam

Ongeldige invoer

email adres

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook