Deel je leven - Evert Jan Slootweg

Deel je Leven 24 Evert Jan SlootwegOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen. Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan: Evert Jan Slootweg

Naam: Evert Jan Slootweg

Leeftijd: 50 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: 2008

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat... eigenlijk omdat ik met Neske getrouwd ben die vroeger al naar de Brinkstraatkerk ging. Maar dat is te gemakkelijk. Het is een gemeente met fantastische mensen, met vaak eenzelfde achtergrond zoals ik en die voluit kerk willen zijn in deze wereld.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof: Ik vind het moeilijk om dit in een zin te vatten. Het is voor mij en, en, en. En de schoonheid van de Schepping, en het kracht van de 10 geboden en de liefde dat God ons zijn Zoon Jezus heeft geschonken.

Mijn favoriete bijbeltekst is... Ik ben niet zo van de precieze teksten. De verhalen spreken me enorm aan. Daarom kies ik het verhaal van de Barmhartige Samaritaan, onze trouwtekst.

Dit is wat de kerk voor mij betekent: Een plek om mensen te ontmoeten waar we samen naar de verhalen uit de Bijbel mogen luisteren en God kunnen loven.

Mijn favoriete boek is: Na de Bijbel is dat "Karakter" van Bordewijk.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met... Fietsen, wandelen en lezen.

Het mooiste plekje van Bennekom is: Voor mij is dat het bosgebied in Bennekom Oost. Zo tussen de Keijenbergseweg en de Oost Breukelderweg,

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Ik wil mensen graag oproepen om na te denken wat je voor de gemeente kan doen. De kerk wordt echt leuker wanneer je actief je steentje kunt bijdragen.

Ik draag het (estafette)stokje over aan:
Martin Schuijt