Deel je Leven: Eveline van Steenbergen

Deel je Leven 34 Eveline TimmerOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Eveline van Steenbergen - Timmer.

Naam: Eveline van Steenbergen-Timmer

Leeftijd: 31 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: 2016 ongeveer.

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat... In de verkeringstijd van Daniel en mij zijn we naar de Brinkstraatkerk geweest, mijn oude gemeente in Ochten en andere kerken. In de Brinkstraatkerk voelen we ons allebei thuis. Door de hechte families maakt het ook dat ik gelijk al veel mensen kende in de kerk.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof: God is liefde. God heeft het beste met ons voor en is altijd bij ons en laat ons nooit los. We zijn allemaal geschapen naar zijn evenbeeld met unieke eigenschappen en talenten.

Mijn favoriete bijbeltekst is... Psalm 46:11 Staak de strijd en weet dat ik God ben.  Ik kan soms onzeker zijn en beren op de weg zien, of het gaat niet zoals je zou willen deze Bijbeltekst is mij dan erg dierbaar.

Dit is wat de kerk voor mij betekent: Een fijne plek waar we samen zingen, luisteren, rust vind bij God en elkaar ontmoeten. Doordat ik Kindernevendienst ben gaan geven leer ik ook steeds meer mensen en kinderen kennen en dat vind ik erg gezellig!

Mijn favoriete boek is: Ik lees graag thrillers, romans enz. Het allermeest hou ik eigenlijk van prentenboeken. Ik loop graag een boekwinkel in en neus dan altijd tussen de kinderboeken/prentenboeken. Ik vind de platen zo mooi en de teksten vaak zo mooi. Ik geniet erg van voorlezen.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met... Mijn mooie gezin. Ik spreek ook graag af met vriendinnen, familie, hou ik van borrelen en ik rommel graag in huis.

Het mooiste plekje van Bennekom is: Ik fiets graag met Rianne door de Kraats. Er is heel veel moois te zien.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden: Ik werk zelf met kinderen en geniet hier erg van. Zo had ik een keer een jongen die na schooltijd een broodje bij ons at en dankte hij na het eten voor zijn eten en voor een anwb auto die hij ‘s morgens langs de weg had zien staan. Zo grappig maar ergens ook ontroerend dat hij God hiervoor dankte. Hoe vaak vergeten wij niet te danken voor de grote en kleine dingen in ons leven maar vragen wij vooral veel aan God. Ook had ik een meisje op de peuterspeelzaal waarvan haar oma net was overleden, ze zei tegen mij: oma is nu bij de Here Jezus en dat vind ik wel heel leuk voor de Here Jezus.
Kinderen laten de schoonheid van God zien maar ook eigenlijk ook hoe simpel geloven kan zijn. Ze laten het kind die jezelf nog in je hebt, een beetje naar voren komen.
Aan de andere kant hebben kinderen juist ook weer de oudere generatie nodig als voorbeeld en ook voor lastige geloofs-/levens vragen. Ik denk dat we als jong en oud elkaar nodig hebben, juist als het over geloven gaat.

Ik draag het (estafette)stokje over aan: Sietske Willeboer.