Kerkdienst Online homepage

Kerkbrief homepage

 

blokje teken van leven site

Kerstinloop

Jaarlijks wordt op 1e Kerstdag een kerstinloop georganiseerd.
Aanvankelijk door vertegenwoordigers van de hervormde gemeente en de gereformeerde Brinkstraatkerk, financieel ondersteund door beide diaconieën.
Inmiddels wordt de Kerstinloop georganiseerd onder auspiciën van de Raad van Kerken Bennekom, waardoor de Rooms Katholieke kerk en de Vrijzinnigen Bennekom ook mee doen.
De diaconie van de Brinkstraatkerk is echter nog nauw betrokken bij de organisatie van de Kerstinloop.

De Kerstinloop is voor alle Bennekommers, kerkelijk of niet, jong of oud, alleen of met gezelschap die samen met anderen met anderen Kerst willen vieren, voor langere of kortere tijd: iedereen is dus welkom.

Doelgroep: in 1e instantie Uiteraard: eenzame mensen die met Kerst geen vrienden of familie over de vloer hebben of ergens naar toe kunnen gaan.
Doelgroep 2: mensen die alleen zijn op 1e Kerstdag omdat hun familiebijeenkomst op 2e Kerstdag is gepland.
Maar last but not least doelgroep 3: gezinnen met jonge kinderen en jongeren.
Dat lijkt niet logisch, want die hebben meestal al een vrij vol programma met kerst en zitten niet te wachten op een kerstinloop. Maar de aanwezigheid van gezinnen en jongeren is essentieel voor een succesvolle kerstinloop.
Zonder hen zitten we bij elkaar met een groep voornamelijk ouderen die eenzaam en alleen zijn. Hoewel dat best gezellig kan zijn is er een risico dat men voor een deel min of meer zwijgend tegenover elkaar zitten totdat het volgende programmaonderdeel begint.
Gezinnen en jongeren die even binnen komen lopen voor hapje en drankje, een praatje met deze en gene, een spelletje en dan weer gaan. Een kwartiertje, halfuurtje of misschien wel een uurtje. Aan het begin van de middag of aan het eind: dat maakt niet uit. En daarna gezellig naar een familiebijeenkomst gaan of naar een afspraak met vrienden.
Dat geeft reuring en de echte gezelligheid. De alleenstaanden ervaren dit als een warm bad en als onderdeel van een groter feestelijk geheel. Althans dat is de bedoeling.

Helaas kon de gebruikelijke Kerstinloop in 2020 geen doorgang vinden vanwege corona en is er aangehaakt bij een breder opgezet online alternatief ‘Ede viert Kerst’.
We hopen dat de gebruikelijke Bennekomse Kerstinloop op 1e Kerstdag 2021 wel weer gewoon kan doorgaan.

Icoon Ikbenjong

Ik ben jong

Activiteiten voor alle jongeren: speciaal voor jou!

Lees meer

icoon Inspiratie

Inspiratie

Samen delen, leren en elkaar inspireren vanuit Zijn Liefde.

Lees meer

Icoon Levensloop

Levensloop

Belangrijke gebeurtenissen in verbondenheid met de kerk.

Lees meer

Icoon Diaconie

Diaconie

Zichtbaar zijn en bewust van onze diaconale opdracht

Lees meer

Login kerkbriefmakers

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook