Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de twee á drie weken een interview met een kerklid lezen. Daarin za

l hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Jelle Mur.

 

Naam:Jelle Mur

Leeftijd: 18 jaar

Jelle Mur

 

 

Lid van de Brinkstraatkerk sinds:Ik ben geboren en getogen in de Brinkstraatkerk

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
Ik hier rust ervaar. Ik geniet van de liederen die we zingen en de dominees die hun boodschap met ons delen. Omdat ik deel uitmaak van het beamteam heb ik af en toe camera dienst, dit vind ik leuk om te doen. Verder vind ik dat we als Christenen niet gebonden hoeven zijn aan 1 kerk(stroming). Ik vind het ook heel fijn om naar de kerk van vrienden of familie te gaan. In de Brinkstraatkerk ken ik ook een aantal erg goede gasten dit vormt een goede basis waardoor ik me thuis voel in de brink!

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
De eenvoud van het geloof, door God te accepteren in ons leven zijn we gered door zijn genade. Al onze zonden zijn ons vergeven. Het maakt niet uit als we weer opnieuw de fout in gaan, als we door zwakte vast komen te zitten in een diepe put. Hij zal altijd dichtbij ons zijn met een glimlach op zijn gezicht en met een hand naar ons uitgestoken. "We mogen dagelijks aan de Heer vragen om ons te helpen om Hem te volgen, te wandelen in Zijn liefde, Hem lief te hebben en Zijn liefde uit te dragen."

Mijn favoriete bijbeltekst is... 
Tja, hier heb ik lang over nagedacht. Toch heb ik nog steeds geen 'favoriete' bijbeltekst. De bijbel staat vol met prachtige teksten en het ligt er maar net aan in wat voor stemming je bent, waar je mee bezig bent of aan wat je binnenkort nog moet gaan doen. Het mooie aan de bijbel vind ik de kracht die er uit te halen valt voor ieder op zijn eigen manier.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
De kerk betekent voor mij samen zijn. Lekker komen zoals je bent, een plek waar iedereen welkom is. Samen sterk zijn in het geloof. Praten over je moeilijkheden. God aanbidden, liefhebben. Dit zijn zomaar dingen die in mij opkomen als ik denk aan de kerk. Ik vind dat de kerk moet voelen als thuis. De kerk is heel groot, overal zijn er wel kerken. Je moet daar gaan waar jij je zelf het beste bij voelt.

Mijn favoriete boek is...
Op dit moment de Binas (een informatieboek over natuurwetenschappen. Tijdens examens mogen studenten deze ter inzage op tafel hebben liggen, redactie).

Ik mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in en doe ik allerlei scoutinggerelateerde activiteiten. Sporten vind ik ook hartstikke mooi, bijvoorbeeld trailrunnen in het bos en op de hei. Om dit hier en daar met vrienden samen te mogen doen maakt het helemaal af. Lekker thuis met vrienden op de bank is ook helemaal geen probleem.

Het mooiste plekje van Bennekom is:
Natuurlijk het bos! Hier is geen twijfel over mogelijk.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Trek er af en toe eens lekker op uit en ga de natuur in. Soms vergeten we als mensen hoe mooi en hoe eenvoudig het leven eigenlijk is. Als we maar een beetje thuis zitten en dagelijks druk in de weer zijn met onze verplichtingen is het soms moeilijk om hier bij stil te staan. Ons genot halen we uit steeds maar meer/duurdere spullen. We raken soms zo erg gefocust op het behalen van die ene hogere functie, het kopen van die toch wel heel erg mooie (en grote) tv. Stop zo nu en dan eens met rennen! Sta lekker stil en geniet. We hebben helemaal niets nodig. Het grootste succes hebben we toch al in de pocket. Gods liefde! Hij geeft ons het eeuwige leven: "Maar wij hebben ons burgerrecht in de hemel, en van daar verwachten wij onze redder, de Heer Jezus Christus. Met de kracht waarmee hij in staat is alles aan zich te onderwerpen, zal hij ons armzalig lichaam gelijkmaken aan zijn verheerlijkt lichaam." (Filippenzen 3:20-21). Wees niet bang! Het is gratis.

Ik draag het stokje over aan:
Als zeer gelukkige kleinzoon draag ik het stokje over aan mijn geweldige oma Tiny van der Ploeg. (red. verschijnt over een aantal weken)

 

fairtradekerk

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com