Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u elke week een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Jan Dijkstra.

 

Naam:Jan Dijkstra

Jan DijkstraLeeftijd: 69 jaar
Lid van de Brinkstraatkerk sinds:1975
Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
Ik uit een Gereformeerd nest kom en het toen vanzelfsprekend was in je woonplaats lid te worden van diezelfde Gereformeerde gemeente. Later heb ik dat in andere gemeenten minder vanzelfsprekend ervaren. Toen we in Bennekom kwamen wonen werden we zo warm verwelkomd dat ik me direct thuis voelde. In de loop van de tijd heb ik hier persoonlijk best wat 'rimpelingen' ervaren maar daar heeft de band met deze gemeente niet onder geleden.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
dat ik mag weten weten dat er een God is die naar mij omkijkt en onvoorwaardelijk van mij houdt!

Mijn favoriete bijbeltekst is... 
wisselend. Dat is bij mij afhankelijk van de gemoedsstemming waarin ik me bevind. Nu is het 'Mijn genade is u genoeg'. Deze tekst stond centraal bij de begrafenis van mijn broer in april jl. Maar ook een tekst van bv. een lied kan mij weken lang bezig houden en dan is die tekst weer favoriet.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
inhoudelijk is dat in voorgaande vragen al zijdelings belicht. Als toevoeging, ik ervaar het als waardevol in een vaste groep, plaats, gebouw te zijn waar ik mijn accu weer op kan laden die door de week heel vaak wordt 'leeg getrokken' door alles wat er om je heen gebeurt.

Ik mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
hardlopen als sport, imkeren en tuinieren als hobby's. Mijn partner, kinderen en kleinkinderen zijn de eersten die altijd aanspraak op mijn vrije tijd mogen maken.

Het mooiste plekje van Bennekom is:
Niet één plekje, maar de prachtige bosrijke omgeving rondom ons mooie dorp is voor mij een bijna dagelijkse bron van inspiratie en dankbaarheid.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
nu even niets!! Heel vaak worden mensen bedolven onder goed gemeende maar o zo hinderlijke ONGEVRAAGDE adviezen of aanbevelingen. Tijdens menige training is mij in het verleden heel duidelijk geworden dat een ongevraagd advies bij de geadresseerde heel vaak als een ongewenst advies overkomt. Tijdens een gesprek met iemand kan dan zomaar wèl de vraag ontstaan hoe bv. ik tegen iets aankijk en als ik dan in staat ben iemand iets mee te geven dan heel graag.

Ik draag het stokje over aan:
Elvira Schouten (red. verschijnt over een aantal weken)

 

fairtradekerk

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com