Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Hugo Vos.

 

Naam:Hugo Vos

Hugo VosLeeftijd: 37 jaar
Lid van de Brinkstraatkerk sinds: augustus 2015, toen zijn we in Bennekom komen wonen.
Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
het de Gereformeerde Kerk in Benenkom is. Ik ben van huis uit Gereformeerd, opgegroeid in Ermelo (met dominee Brouwer als wijkpredikant, leuke link met Bennekom) en voel me nog steeds erg thuis bij de Gereformeerde benadering van het geloof.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Dankbaar leven vanuit de wetenschap dat je vergeven bent door God, door de kruisdood van Jezus Christus. Van daaruit verder leven in de vaste overtuiging dat God je oneindig lief heeft en dat je na je dood thuiskomt in Zijn hemel. Vanuit dat vertrouwen leven midden in deze wereld, daarmee proberend iets van Gods liefde verder te geven en voor anderen herkenbaar te zijn als volger van de Vader en de Zoon.

Mijn favoriete bijbeltekst is... 
Romeinen 12: 9-21 en dan met name vers 18. Ik vind het mooi hoe God mij in Zijn woord steeds weer uitdaagt om de liefde die Hij mij betoont ook door te geven aan anderen. Dat vind ik vaak heel moeilijk, en daarom helpen dit soort Bijbelteksten mij erg.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
Dat we samen gemeente van Jezus zijn. Dus horen naar Zijn woord, elkaar bemoedigen en uitdagen. En tevens dat we gemeente-zijn door oog te hebben voor elkaar, een gemeenschap te vormen.

Mijn favoriete boek is:
Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien, samen met zijn andere boeken zoals de Silmarillion. Voor mij een perfecte combinatie van geschiedenis, mythologie en een verhaal dat heel veel Bijbelse elementen tot leven brengt.

Ik mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
Lezen, film kijken, hardlopen, tuinieren, dagjes weg met het gezin, een hapje en een drankje.

Het mooiste plekje van Bennekom is:
het bos! Ik geniet enorm van de natuur en met name van het bos. Mijn tijd in Leiden (studie 1998-2003) en Delft (2003-2015) voelden geregeld als ballingschap, omdat ik de bossen van mijn jeugd zo miste.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Ik voel me gezegend dat we zo’n grote, bloeiende gemeente hebben. Twaalf jaar hebben we in Delft gewoond en gekerkt. Een fijne gemeente, maar zoveel kleiner dan de Brinkstraatkerk. Natuurlijk is ook in onze kerk de teruggang zichtbaar, maar vergeleken met veel gemeenten in het land zijn we zeer gezegend.

Ik draag het stokje over aan:
John Smits
(verschijnt over een aantal weken, redactie)

 

fairtradekerk

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com