Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u elke week een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Arnoud Smits, volgende week aan Marja Geelen.

 

Naam: Arnoud Smits

Arnoud SmitsLeeftijd: 20 jaar
Lid van de Brinkstraatkerk sinds: mijn 3e levensjaar
Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
Ik op mijn eigen manier het geloof een richting mag geven. In de Brinkstraatkerk zijn genoeg mogelijkheden om mensen te ontmoeten, gezelligheid te ervaren en verdieping in mijn geloof te vinden.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Liefde. Iedereen moet vanuit liefde handelen, en dat hoeft niet te groot of te moeilijk. Het begint al bij je buurvrouw goedemorgen te wensen! Dit vraagt daarnaast ook van ons iets anders belangrijks: durf iemand te beoordelen zoals Jezus dat zou doen. Dat is wat er van ons gevraagd wordt. Heb je daar moeite mee, bidt dan of praat erover met anderen!

Mijn favoriete bijbeltekst is... 
Johannes 8:1-11.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
Een plek waar gelovigen samenkomen en samen ontdekken wat het geloof inhoudt. Geloof is als het leven, met up’s and down’s, onvoorspelbare wendigen en ontdekkingen. Durf dit aan te gaan, en weeg alles wat je tegenkomt.

Ik mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
Korfbal! Korfbal is een heerlijke sport, bovendien is DVO een gezellige club waar ik veel aan overgehouden heb.

Het mooiste plekje van Bennekom is:
Het landelijke gebied, iets buiten Bennekom bij de Oude Diedenweg. Zeker een plaatje met het arriveren van de zomer.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Leef vanuit liefde, niet vanuit wetten. Klam niet vast aan de gemakkelijke gewoontes en tradities, maar oordeel op basis van liefde. “Oordeel niet, opdat er niet over jullie geoordeeld wordt. Want op grond van het oordeel dat je velt, zal er over je geoordeeld worden, en met de maat waarmee je meet, zal jou de maat genomen worden. (Matteüs 7:1, 2).

Ik draag het stokje over aan:
Jelle Mur (red. verschijnt over een aantal weken)

 

fairtradekerk

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com