OPA staat voor Oud Papier Actie" en is al meer dan 50 jaar actief bezig met het inzamelen van oud papier ten nutte van de kerk.

Elke laatste zaterdag van de maand, het gehele jaar door, wordt tussen 08.30 en 11.30 oud papier in de container op de parkeerplaats bij de Brinkstraatkerk ingezameld.

De met het inzamelen hiervan verkregen gelden worden benut voor bijzondere aspecten aangaande de kerk, hier kunt u denken aan de AED, brancard, bloemen in de Brink, de kerstrozen met kerstmis, projectiescherm, vouwmachine drukkerij, enzovoort. Het betekend in de praktijk dat vele zaken die anders uit het budget van de Vrijwillige Bijdragen of collecten moeten worden betaald nu door OPA worden gefinancierd. De bestemming van de verzamelde gelden vindt plaats uiteraard met instemming van de medewerkers van OPA. Al met al wordt jaarlijks zo'n 50 ton oud papier ingezameld en wordt €2.500 – 3.000 verdient.

OPA is alle inzamelaars en brengers van oud papier dankbaar dat men papier verzameld en inlevert. Al met al brengt het jaarlijks een mooi bedrag op.

Gebruikte kleding kunt u ook de laatste zaterdag van de maand inleveren. de kleding wordt benut voor mensen in Oost Polen en Moldavie. De inzameling geschied door de familie Engelage, voor de stichting Help Polen. Het tijdstip is tussen 08.30 en 11.30, kleding kan in de gereedstaande aanhangwagen.

fairtradekerk